Home O nama Lečenje reume Sastojci Kontaktirajte nas   PORUČITE  
ekomelem
   Lečenje reume
ruke reuma Da bi našli odgovor na pitanje da li postoji rešenje za reumu i reumatizam, objasnićemo vam osnovne stvari koje trebate znati o reumatizmu. Mnogi smatraju da su reumatske bolesti stare koliko i ljudski rod, ali su podaci o tome nesigurni. U starijoj literaturi naziv "reumatizam" označava više različitih bolesti organa za kretanje. Reumatske bolesti su podeljene u dve osnovne kategorije: upalni i degenerativni reumatizam.

Degenerativne promene koje se javljaju valjalo bi preduprediti i pravovremeno početi sa terapijom.

Degenerativna reumatska oboljenja kičmenog stuba započinju najpre na kičmenim diskusima u vidu DISKUS HERNIJE, najčešće između 30. i 40. godine života, da bi kasnije tokom progresije bolesti degenerativni proces zahvatio i koštane strukture.

Kakvu terapiju primeniti ? Terapija se može podeliti na nefarmakološki i farmakološki deo.

Nefarmakološki obuhvata program dozirane fizičke aktivnosti, dijetu, redukciju stresa, dobro poznavanje sopstvene bolesti i farmakološki koji je baziran na upotrebi lekova koji često imaju negativno dejstvo na neke druge organe.

Posle mnogo godina naučnog istraživanja, svetski istraživači i lekari su došli do saznanja da alternativna medicina koristeći stotinama godina poznato i provereno lekovito bilje, razne prirodne ekstrakte kao što su kapsaicin, prirodni mentol i prirodni kamfor može ne samo ublažiti simptome bolesti već postići značajne promene toka same bolesti, usporavanjem progresije zglobnih promena i smanjenja upalnog procesa od 40-90%. Antireumatska svojstva hajdučke trave, kantariona, koprive, ruse, čička i drugih poznata su od davnina, a danas se koriste u raznim preparatima za olakšavanje reumatskih tegoba. Kapsaicin je sastojak ljute paprike koji izaziva hiperemiju i ublažava reumatsku bol. Prirodni mentol izaziva osećaj hladjenja praćen blagim anestetičkim efektom. Mnoga etarska ulja imaju antireumatska svojstva. Kombinacijom lekovitih biljaka, prirodnog mentola, kapsaicina i etarskih ulja dobija se proizvod koji može znatno smanjiti reumatske tegobe, a da pri tome nema kontraindikacija.

Prednost prirodnih preparata je što ih možete koristiti u dužem vremenskom periodu bez bojazni da će izazvati neželjene posledice. Ne postoje "čarobna" sredstva protiv reumatizma, pa izbegavajte preparate za koje vam proizvođači tvrde da njima rešavate problem preko noći. Borba protiv reumatizma je duga i svakodnevna, ali rešenje ipak postoji.

EKOMELEM ANTIREUMATIK je 100% prirodni preparat. Pokazao je izuzetna svojstva i namenjen je za lokalnu upotrebu kod lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Veoma se uspešno koristi i kod sportskih povreda.

melem za reumu
Hemoroidi simptomi i lecenje | Virusne bradavice | Kozne bolesti | Protiv bubuljica | Reuma | Prosirene vene | Hemorrhoids